Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πλάνο εκδήλωσης "Τι μαγειρεύουν τα Παιδιά του Κόσμου..." από την ομάδα "Οι Έτσι"



Η εργασία αποτελεί ένα γενικό πλάνο της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και τη διάθεσή τους από τη Μ.Κ.Ο. Γιατροί του Κόσμου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εμβολιασμό και τη σίτιση παιδιών από οικογένειες ασθενέστερων οικονομικά ομάδων. Η εκδήλωση θα είναι μέρος της γενικής καμπάνιας των Γιατρών του Κόσμου έναντι της φτώχειας. Οι ΓτΚ, όπως θα φανεί παρακάτω είναι η "ομπρέλα" η οποία θα στεγάσει την εκδήλωση και θα βοηθήσει με το κύρος της την επιτυχία της.
Παρακάτω ακολουθεί η περιγραφή της βασικής ιδέας της εκδήλωσης, της στρατηγικής της επικοινωνίας που θα ακολουθηθεί για την ενημέρωση και την γνωστοποίηση του event, αναφέρονται οι στόχοι που έχουμε θέσει, γίνεται ανάλυση SWOT για να αξιολογηθούν τα δυνατά σημεία που θα πατήσουμε, οι αδυναμίες που ενδεχομένως θα χρειαστεί να καλύψουμε, οι ευκαιρίες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, καθώς και οι απειλές που πρέπει στο μέτρο του δυνατού να αποφύγουμε. Στο τέλος, παρατίθεται το βασικό χρονοδιάγραμμα με τις προγραμματισμένες εργασίες που η ομάδα έχει επιλέξει για την υλοποίηση του event.

Η βασική ιδέα

Ημέρα Σάββατο 07/04/2012, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τα παιδιά που φιλοξενούνται στον «Ξενώνα φιλοξενούντων και αιτούντων ασύλου» της Μ.Κ.Ο Γιατροί του Κόσμου, μαγειρεύουν μαζί με τον διάσημο chef Λευτέρη Λαζάρου παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα τους. Η εκδήλωση, με τίτλο «Τι μαγειρεύουν τα Παιδιά του Κόσμου...με τον Λευτέρη Λαζάρου», θα είναι ανοιχτή και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο όπου στεγάζονται ο χώρος της φωτογραφικής ομάδας Metapolis (ημιώροφος 110 τ.μ.), το café/restaurant Mama Roux (ισόγειο), καθώς και στον πεζόδρομο της οδού Αιόλου.
Στην κουζίνα του Mama Roux τα παιδιά θα μαγειρέψουν μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου γεύσεις από τις χώρες τους, δηλαδή κυρίως από χώρες της Αφρικής, αλλά και της Μέσης Ανατολής, όπως το Ιράν, το Ιράκ, του Αφγανιστάν κτλ. με την καθοδήγηση του διάσημου σεφ.
Το κοινό θα δοκιμάζει το φαγητό που ετοιμάζουν τα παιδιά στην κουζίνα του Mama Roux έναντι συμβολικής τιμής και θα μπορεί να κάθεται είτε στο χώρο του εστιατορίου, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φωτογραφικής ομάδας, στον επάνω όροφο,όπου θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας απ’ τα μέλη της ομάδας με παιδικά πορτραίτα. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί την εκδήλωση και να δοκιμάζει τα φαγητά και στον πεζόδρομο της οδού Αιόλου, μέρος του οποίου, επίσης θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Επιπλέον, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κατασπατάληση πόρων, αποφασίστηκε από κοινού με τους Γιατρούς του Κόσμου τα φαγητά που θα περισσέψουν θα δοθούν μετά το τέλος της εκδήλωσης στο Δίκτυο "Μπορούμε" (ένα Δίκτυο εθελοντών και εταιρειών εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, μέσω του Ιδρύματος Τράπεζα Τροφίμων).
Τα απαραίτητα υλικά μαγειρικής και τα αναλώσιμα του σερβιρίσματος για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα είναι δωρεά από τα σούπερ μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος. Επίσης, η εταιρεία Studio Live θα αναλάβει δωρεάν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης ενώ οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών θα είναι μια χορηγία του Βοσκοπούλα Digital Lab.

Στις εταιρίες που θα προσφέρουν τα υλικά και τις υπηρεσίες ως χορηγία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα να διαφημίζονται στο χώρο με ειδικά Banner, ενώ θα αναφέρονται τόσο στο επικοινωνιακό υλικό της εκδήλωσης, όσο και από τους χορηγούς επικοινωνίας. Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν και να αποκτήσουν έργα της έκθεσης με τα παιδικά πορτραίτα από την φωτογραφική έκθεση της ομάδας Metapolis τα οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και για προωθητικούς σκοπούς.
Σχετικά με την εκτύπωση έντυπου προωθητικού υλικού (προσκλήσεις, αφίσες, flyers) έχει προβλεφθεί το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ την υπόλοιπη επικοινωνία της εκδήλωσης θα αναλάβουν τόσο οι χορηγοί επικοινωνίας, καθώς και η ομάδα επικοινωνίας των Γιατρών του Κόσμου, μέλη της οποίας είναι και στην ομάδα «οι Έτσι». Ζητούμενο μας είναι ο συντονισμός της ομάδας διοργάνωσης της εκδήλωσης και της ομάδας των Γιατρών του Κόσμου για το καλύτερο αποτέλεσμα.


Κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της εργασίας στο link:
https://rapidshare.com/files/499983511/Διοργάνωση_εκδηλώσεων___εξεύρεση_πόρων.doc

"Οι έτσι" είναι οι: Βασιλείου Χρυσούλα (41090144), Γλαρού Βασιλική-Ειρήνη (41050125), Καραγεώργου Κατερίνα (41090143), Κουρούσια Μαρία (41070057), Πεντζερίδης Πέτρος (41080131), Τσιριντάνη Πηνελόπη (41050051)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου